Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Technológiai fejlesztés a BE-ST Kft.-nél


A BE.ST Automatizálási Kft. közel 3 millió forint uniós támogatást és közel 3 millió forint államilag támogatott hitelt nyert a „Mikrovállalkozások fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 6,5  millió forintos összköltségvetésű beruházás hozzájárul a vállalkozás sikeres működéséhez, fejlődéséhez, stabilitásához.


A BE.ST Kft. 100%-ban magyar mikrovállalkozás, alapját a két alapító tulajdonos szakmai múltja és tapasztalata képezi.

A cég fő tevékenységi köre a szerszámgép- és autóipari mérnöki tevékenység. Szerszámgépek javításával, tervezésével, egyedi folyamatirányítási rendszerek tervezésével és bevezetésével foglalkozik a vállalkozás, miközben ezzel párhuzamosan külföldi cégek képviseletét is ellátja hasonló piaci szegmensben. A fenti feladatokon túl ipari számítógépek programozását is végzi a vállalat.

Projektünk során a cég információs technológiai háttere a tervezettnek megfelelően bővült, megvásárlásra és beüzemelésre kerültek a következő eszközök: az egyedileg kialakított szerver konfiguráció, a strukturált hálózati alközpont, a Xerox Workcenter nyomtató és a Xerox Phaser nyomtató is. Közben kialakításra került az erősáramú hálózat is, illetve beüzemelésre került az RFID beléptető rendszer is.

A KMOP-1.2.1-11/M-2011-0974 azonosító számú projekt keretében 10% saját forrás (651 514 Ft) biztosításával 45%-os mértékű, 2 931 808 forint összegű vissza nem térítendő állami támogatást, illetve 45%-os mértékű, 2 931 808 Ft összegű visszatérítendő támogatást (államilag támogatott hitelt) nyert el cégünk; így tudott megvalósulni az összesen 6 515 130 Ft-os összköltségű projekt.

További információt cégünkről és az uniós fejlesztésről a lenti elérhetőségek valamelyikén tudunk nyújtani.